23 iulie 2010

LA CUMPARATURI CU OPERA

Pe cand si-n Romania ?
Chiar cred ca muzica i-ar face pe unii mai buni. Chiar daca multi din cei care defileaza acum in supermarketurile noastre n-ar sti ce lucru minunat li se intampla...

3 comentarii:

  1. Odille, muzica desigur nu i-ar face pe toti mai buni, dar mi-as dori sa atarne pe chipul unora macar pret de cateva minute, o alta expresie, poate de fericire, incantare, placere ? Este adevarat ceea ce ai observat si tu la oamenii de pe strada : agresivitate, tristete, nepasare ... bine, nici timpurile nu ne ajuta, dar poate se va schimba ceva-candva ...
    Am o cunostinta care imi spunea ca aici nu are cum sa nu se enerveze mergand pe strada ( mai ales cu masina! ), dar imediat ce trece granita, gata ! Simte ca se relaxeaza, nu se mai enerveaza in trafic, are rabdare ....cu caru' ! E alt om. De ce nu putem fi si la noi in tara asa ? De ce am devenit atat de intoleranti cu semenii nostri ? Bine, intoleranta se maninfesta absolut in orice , mi-e si lehamite sa o mai spun ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oachi, si eu mi-am pus aceasta intrebare si am gasit sute de raspunsuri: saracie, lipsa educatiei, nervozitate, etc.
    Insa s-ar putea ca raspunsul sa fie "simtamintul oamenilor ca nu au nici un control asupta vietii lor".
    Asa cum stii, in lumea vestica, s-au facut sute de studii pt a gasi calea de a mari productivitaea oamenilor si s-a ajuns la concluzia ca un om are nevoie sa simta/creada, ca are o doza de control in viata privata si in job. Control asupra deciziilor pe care le ia.
    M-a amuzat un test: Sa urmaresti cum stau oamenii in lift. Aici lifturile sunt mari, nu ca majoritatea celor din Romania.
    S-a constatat ca majoritatea oamenilor se grupeaza linga panoul de comanda pt ca le da senzatia ca au un mic control asupra liftului. Eu fac parte din cei care se aseaza linga panou.
    In Romania oamenii simt ca nu au niciun control. Sunt mintiti de dimineata pina seara , in ziare si la TV, se simt neajutorati, apa se inchide fara ca ei sa aiba ceva de spus (asa ceva nu exista aici), daca se duc in justitie, oricit de dreapta le-ar fi cauza pot sa piarba foarte bine.
    La asta se adauga si lipsa educatiei civice si multe altele.
    Spun toate aceste lucruri cu mare tristete, te rog sa nu iei in nume de rau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut grozav testul cu liftul, nu-l stiam ! Mi-am dat seama ca si eu ma postez in lift tot langa panoul de comanda:) ! Si daca mai intra cineva, fac ce fac si tot acolo ajung :))))

    RăspundețiȘtergere