La distanta de cateva zile , putine, ma “lovesc” de 2 stiri :
In una se povesteste cum vom alunga noi depresia care incepe sa faca buna casa cu tot mai multi dintre noi, prin niste simple puf-puf-uri in nas ! Cica in 2 ore un spray minune ne va lua gandurile negre si ratacirile si le va duce departe … si vom putea zambi iar fericiti si relaxati.
“Potrivit studiilor americane, o femeie din patru si un barbat din zece vor avea nevoie de tratament contra depresiei in viitor pe parcursul vietilor lor.” Dar potrivit studiilor cercetatorilor romani, care inca nu exista decat la nivel empiric, oare cum stam ?!? Vor avea romanii nevoie de acest tratament, sau ii lasam asa ?!? Ca si-asa s-au obisnuit cu ea, cu depresia ....
Cea de-a 2-a stire spune cum vom putea scapa( in viitor !) definitiv de amintirile neplacute care ne perturba viata. Pe scurt, prin inhibarea unei proteine asociate cu memoria pe termen lung, se va putea opera asupra eliminarii capitolelor nefericite din mintea noastra.
Sunt curioasa , oare vom merge le neurolog cum mergem la dentist ? Si similar cu o detartrare vom cere o igienizare a creierului nostru ? Ma rog …a amintirilor noastre …. O fi bine ? Dincolo de beneficiile pentru cei cu adevarate probleme medicale , totusi, pentru noi cei asa-zisii normali care intra in tipar, cum ar fi sa ramanem in viata noastra doar cu intamplarile frumoase si amintirile duioase ? Si daca va fi asa, unde si cine va trage linia ? Cum ar fi sa-mi zic “ dom’le , mi-am mancat 10 ani degeaba cu un fraier, ia sa ma duc sa-i sterg si s-o iau de la capat ….mai bine zis de la zero, ca poate data viitoare nu mai dau peste un fraier si e alt capat, nu tot acelasi ;) ….."
Una peste alta, cred ca aceste probleme se adancesc cu adevarat daca se fac cercetari intense despre cum sa scapam de ele …Oare vom ajunge in viitor sa fim o planeta plina de serenitate si optimista pana-n panzele albe si inapoi ?!?
Oachi...am zambit citind si vorba ta, oare e bine sa uitam tot raul si sa o luam de la capat? Si lectia invatata la acel capitol?
RăspundețiȘtergereChiar cred cercetatorii ca stiu mai bine ce vrem noi sa uitam sau daca vrem sa uitam ceva?
Cristina, stii ce ma tem ? Ca uneori, cu toate lectiile care se presupune ca le-am invatat, tot persistam in aceleasi greseli :) !!!
RăspundețiȘtergerePartea buna a experimentului cu uitarea este ca intr-adevar cei care au nevoie de ea ( au fost abuzati, maltratati, victime de razboi, etc.) se pot bucura de o viata mai buna ... La fel ca-n toate, pe langa tehnica, e nevoie si de o masura a lucrurilor ....Si depinde si de cine le utilizeaza :) ....