27 martie 2011

BOGDAN OTA

8 comentarii:

  1. Impresionant!
    Oachi, iti multumesc ca ai postat acest clip.

    Este ca povestea "Cenusaresei". Acasa nu era recunoscut si a ajuns la un mare bal in Norvegia unde toata lumea si-a dat seama ca el este un print al muzicii.
    Ii doresc tot succesul pe care-l merita, si le multumesc celor din juriu pt asa o primire superba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oachi,
    "Singura datorie pe care o ai, oricand în cursul oricarei vieti, este sa-ti fii loial tie însuti".

    Oare este corect, sau nu?

    Din cite am citit eu, Japonia are o alta deviza, drepturile societatii au prioritate asupra drepturilor cetatenilor tarii.

    Recunosc ca este deviza sistemelor totalitariste.

    Insa ma gindesc daca fiind loial tie insuti, nu ar putea insemna, pt multe persoane, a face lucruri in detrimentul societatii in care traiesc.

    Un exemplu ar fi individul care este recrutat ca spion de catre alte state. Acest om gindeste ca viata este facuta pt a avea un venit cit mai mare, indiferent cum il obtine. El vinzind secrete de stat este loial lui insusi pt ca isi realizeaza dorinta de a fi foarte bine platit, dar ce se intimpla cu drepturile acelei tari, ale acelei sociatati?

    Exemple de acest fel sunt numeroase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Odille, cred ca loialitatea aici se refera la a fi sincer, cinstit cu tine insati/insuti. La a privi in forul tau interior si a nu te pacali cu ceea ce nu esti. Poti sa iti urmaresti doar propriile interese, sau poti sa te pui doar in slujba altuia ( stat, organizatii secrete, comunitate, familie, etc.etc. ) , cu toate astea trebuie sa fii realist si sa iti spui " da, asta sunt ", "da, asta vreau", sau invers "nu, asta nu vreau " ....
    Cred ca pe undeva e similar si cu a fi autentic, a nu te preface....
    Evident ca ne-am dori ca toti oamenii sa fie buni, sa nu actioneze unii impotriva altora, sa nu produca suferinta altora in mod gratuit si nejustificat, dar ... nu se va intampla niciodata asa ceva ....
    Pentru ca binele si raul sunt 2 notiuni legate mereu una de cealalta .

    RăspundețiȘtergere
  4. Pornind de la acest videoclip, chiar ma gandeam ieri cu amaraciune de ce arta noastra in general are o soarta atat de ingrata ... apoi mi-am zis ca n-am la ce sa ma astept atata timp cat statul, prin toti cei care i-am ales de-a lungul timpului, a lasat sa se degradeze si nu sprijina in niciun fel domenii vitale : sanatate, invatamant, protectie sociala si nu in ultimul rand arta .... domenii care nu se pot sustine singure, fara ajutor din partea statului.
    E adevarat ca statul suntem noi, dar totusi unde e problema, daca eu si multi, multi altii muncim si nu suntem de acord cu multe din cele ce se intampla si stim ce ar trebui facut ? Atunci pot sa mai zic ca eu sunt statul ?
    In fine, asta e o tema mult prea complexa si mult prea dureroasa.
    Se spune ca fiecare din noi putem initia schimbarea.Eu zic ca nu e suficient sa o fac doar eu si inca cativa ... undeva sistemul se blocheaza, nu trece mai sus ...iar alta clasa politica nu se va forma prea curand ... Ma tem ca si cei tineri vor fi formati dupa calapodul celor de-acum ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Oachi , uite iti marturisersc ca eu nu l-am vazut la stiri pe acest tinar genial. Eu zic sa nu mi mai umplu capul cu prostii cotidiene , dar uite ca ca me i si o stire sin asta care imi scapa.
    Eu cred ca membra julriului norvegian a atras inca o data aterntia, poate ar trebui sa vada acest clip si cei care se ocupa constient sau nu cu exportul de valori si promoveza pe plan local nonvaloarea.
    Despre subiectul la care Odille facea referire, cred ca putem fi loiali noua insine , daca nu ne tradam propriile idealuri , oricare ar fi motivele. insa depinde de noi daca ne oprim la propriul ego sau mergem mai departe ... Cred ca in situatii limita reactionam , de fapt suntem cea ce suntem.
    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nina, bine-ai venit !
    Da, nu e mare pierdere cu stirile, ceea ce e important gasesti oricum pe net ... In ultima vreme si eu refuz sa ma mai uit la jurnalele de stiri, iar de videoclipul asta am auzit pe facebook :) ....
    "Exportul de valori" ( cum prea frumos ai zis tu ...) ar fi si asta o treaba, dar ma indoiesc ca se ocupa cineva in mod organizat pana si cu asta :) ... cred ca mai degraba migreaza singure valorile astea, neajutate de nimeni, decat de dezinteres, mediocritate si o viata vai de capul ei ... sau in orice caz nu pe masura talentelor lor ...
    "In situatii limita suntem ceea ce suntem" ... foarte corect spus, dar ... stim ce suntem, sau aflam abia atunci ?
    Sa ai parte de o saptamana cat se poate de buna !

    RăspundețiȘtergere
  7. si asta e o chestie, ca asa te cunosti si afli cam oe unde ce si cum poti, ai dreptate si aici.
    O saptamina buna sa ai, o sa mai trec pragul tau.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. Te mai astept Nina, cu drag, oricand ai chef !
    Te pup si eu !

    RăspundețiȘtergere