19 mai 2010

La sfat cu succesul

Imi place sa citesc biografii de oameni celebri. Sau sa aud povesti (cum altfel?)de succes. Succes -de final ,evident, ca pana s-ajunga la el au avut vieti dure, de filme ...dupa unele s-au facut si filme, normal, dar nu asta era ideea ...
Oricum, intotdeauna m-am intrebat ce trebuie sa ai de fapt in viata, ca sa ai succes ? Succesul e diferit pentru fiecare, dar macar ceva din : bani, recunoastere internationala( e buna totusi si numa' nationala... ), faima, o familie implinita (? - cum s-ar traduce asta ?), sau mai bine un amestec puternic din toate astea ? Nu vreau sa fac definitia succesului, ma intereseaza doar ce a ajutat-o mai mult pe madam Rowling (madam nu in sens peiorativ, ci admirativ, evident ...) de exemplu, sa aiba acest "Huge succes", decat pe Malika Mokeddem (alt exemplu-pentru cei mai multi o ilustra necunoscuta- dar care in universul ei are si ea un oarece succes ) ?
Munca constanta si sustinuta si fara preget ?
Talentul ? Da, cred ca fara asta oricum nu se poate, e un ingredient esential ...
Norocul ?
Un melanj din toate, e clar.
Dar ....Mai ce ?
Cati nu spunem (si despre cati nu spunem ) si eu muncesc, de dimineata pana seara, chiar ... si eu am talent ... si eu m-am intalnit de cateva ori in viata cu ceva noroc .... Si-atunci ? Ce ne mai trebuie ?
Ia uitati-va la tinerii de mai jos ce talentati sunt ! Si sunt sigura ca muncesc pe rupte ! Si au si ceva noroc, nu pot zice ca nu ... Dar nu sunt ,luati individual ,oameni de succes, totusi ...Cu toate astea, sunt adorabil de exceptionali !

3 comentarii:

  1. Are dreptate Pareto?
    20% din efort generează 80% din rezultate.
    20% din servicii produc 80% din profit.
    20% din cauze produc 80% din consecinţe.


    Pentru cei din clip pare mai valabilă viziunea Edison asupra geniului 1% inspiraţie (a coregrafului) şi 99% transpiraţie (a dansatorilor).

    RăspundețiȘtergere
  2. O fi avand, ca cine poate verifica modul cum a obtinut el procentele alea ? Chiar : de ce 20% si nu 23% ?
    Dar eu tot nu sunt edificata ...Si probabil asa am sa raman :) !

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e. Uneori e de ajuns să râmînem cu emoţia aprecierii, admiraţiei. Să nu lăsăm mintea să ne tot dea ges în edificări, clarificări, formule exacte.

    RăspundețiȘtergere