7 septembrie 2010

DIN CICLUL "RESUSCITAREA BUGETULUI NOSTRU"

Dupa furia declansata de proaspata lansarea la apa a OUG 58, tocmai cand lucrurile s-au mai aplatizat cumva, iata ca din noianul de incercari disperate ale mult-iubitilor si desteptilor nostri parlamentari, mai rasar cateva "floricele" . Serviti cu incredere ! Tocmai ce le-am aflat  :

Una :
Proaspatul intors fiu dezertor din bratele mult-iubitului partid , Silviu Prigoana, vine cu geniala dar indelung vehiculata idee de legalizare a prostitutiei ! De ce ? De ce acum ? Evident : bani mai multi pentru buget ! Sunt curioasa daca acum se va legaliza, in sfarsit. Daca da, atunci e clar ca sunt nu disperati, ci ultra-disperati  ! Domnu'Prigoana, vedeti ca ruleaza un serial pe HBO, numit "Hung" - in traducere "Bine dotat" ... imprumutati denumirea din film de "Consultanti ai fericirii" si poate le incadrati cu meseria asta si pe fetele noastre la "profesii liberale" pentru impozitare ! Daca aveti nevoie de o denumire eleganta .....

A 2-a :
A fost cat pe ce sa mai avem niste colegi de breasla la impozitare . Si noi standarde ocupationale pentru magie, ghicitor, vrajitor ,etc. Uau ! La asta chiar  nu m-as fi gandit ! Super tare !
"Senatorii din Comisia juridica au respins astazi o initiativa legislativa a unor parlamentari PDL ce prevedea ca activitatile de ghicit si magie sa fie incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care le exercita sa aiba autorizatie de libera practica si sa plateasca TVA.
In proiectul de lege dezbatut de Comisia juridica se arata ca practicile de ghicitorie "nu sunt integrate in sistemul principal al serviciilor oferite populatiei si au la baza doar teoriile, credintele si experientele empirice ale asa-ziselor clar-vazatoare in prezicerea viitorului, tamaduire de boli si alte afectiuni sufletesti".


Initiatorii propun ca pentru acest domeniu, in cazul in care nu exista, sa se creeze standarde ocupationale si definesc notiunile de "ghicitor", "practica oculta", "vrajitorie" si "farmece". In proiect se mai propune ca activitatile de ghicit si magie sa fie incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care exercita activitati de ghicit si magie sa fie obligate sa posede autorizatie de libera practica.


Daca aceasta initiativa ar fi adoptata, practicianul din domeniul ocult ar fi obligat sa adere la o organizatie profesionala specifica, ce ar trebui ca, la infiintare, sa stabileasca obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adaugata.


Initiatorii mai prevad in proiect ca inducerea si mentinerea in eroare sau amagire a unei persoane in scopul de a obtine prin aceste practici un folos material se pedepseste, potrivit articolului 244 din Codul Penal, cu pedeapsa inchisorii de la sase luni la trei ani."

Imi pare rau ca nu pot sa pun o poza cu mine cum ma tavalesc pe jos de ras ! Imi si imaginez un congres al celor cu profesii liberale , la care alaturi de avocati, medici, notari, artisti etc.etc.etc. vine si adevarata fiica a Mamei Omida, vin vrajitoare, tiganci cu globuri si carti de tarot ... Mama, ce balci ar mai fi !

Noroc ca nu s-a aprobat. Unii si-au dat seama de ridicol...
Dar ... tot sunt disperati !



6 comentarii:

  1. Oachi, am scris un comentariu dis-de-dimineata si cred ca este in spam. Acum imi fac complexe, nu cred ca am scris ceva rau. :)

    In privinta legiferarii ghicitoarelor si vrajitoarelor, oare si cei care detin, sau simt lumina violeta urmau sa fie inclusi in aceasta lege? Cum ar fi fost ei taxati, dupa voltaj? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Odille, cred ca insasi lumina violeta va fi inclusa in urmatoarea taxare ! Vor urma : taxa pe timp liber, taxa pe vise ( color sau alb-negru ), taxa pe blog ( doamne fereste !) si ... mai vedem noi . Sau ei :).

    P.S. Nu am "spam", deci nu stiu unde a putut disparea mesajul tau ... Sorry ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Oachi, m-am minunat cita lumina violeta este in Romania, poata daca va fi taxata, veti scapa de celelalte taxe. :)

    Voi incerca sa rescriu fostul comentariu. Dimineata eram un pic mai vioaie, insa. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oachi, la prima citire a postarii tale, am fost socata de ideea legiferarii prostitutiei, dar apoi m-am gindit ca s-ar putea sa nu fie o lege proasta, prin legiferare asigurundu-se siguranta si supravegherea medicala a participantelor.
    Trebuie sa recunoastem ca aceasta ocupatie a devenit o industrie destul de mare in Romania. Se si exporta masiv. In Canada, desi nu este legalizata, sunt cluburi, unde am inteles ca sunt asa numite "dansatoare". Nu stiu detalii pt ca nu am vizitat niciodata aceste institutii.
    Insa "dansatoarele" romince ocupa acum primul loc in Canada, detronindu-le pe rusoaice.
    Pentru romincele ne-dansatoare, care lucreaza in Lumea Finantelor, este destul de penibil, deoarece se fac bancuri, de gust indoielnic, referitor la acest loc I.

    Daca, insa, se vor aplica legile ca in toate celelalte sectoare din Romania, atunci va fi numai o sursa de mare venit si atit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Odille, asa cum ne sta bine, luam locul I cu coronita la orice, daca vrem :) !
    Eu nu zic sa nu fie, ca sincer oricum se practica, mai mult sau mai putin la vedere ... Ideea era de context al aprobarii si ca sursa de venit.
    Legi respectate la noi ? Cica astea sunt doar pentru fraieri.... Asa circula o vorba :) prin targ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am dat seama ca nu as putea sa intru in tagma ghicitorilor. Nu as fi ghicit în veci, nici în bobi, nici în glob nici în ghiveci, că aceasta ideea măreață le va trece prin minte guvernanților noștri. Se poate mai penibil de atat? Da, dna Udrea care zice, că oricine ar fi în locul lor, aceleași soluții le-ar găsi. Iaca na!

    Si, sa stii Oachi, unele mesaje chiar dispar, adica nu se posteaza, am patit-o si eu.

    RăspundețiȘtergere