16 septembrie 2010

DRAGOSTEA MEA,DELFINII ...

Da, e adevarat, m-am indragostit iremediabil si definitiv de aceste minunate fiinte ! Si sunt sigura ca toti care ar avea ocazia sa fie in preajma lor, ar pati la fel ! E o dragoste a carei intensitate nu o poti banui de pe canapeaua din fata televizorului, nici de la Acvarium, nici din povestirile celor din jur si din pacate pentru cei mai multi este greu de atins.Ma bucur nespus ca am avut ocazia de a-i simti.... crush at first sight !
Si mai sunt la fel de sigura ca daca am putea sa avem parte de ei pe-aici in cadrul unor terapii, ne-ar fi mult, mult mai bine.
Cateva lucruri stiute, sau poate mai putin despre ei :

Au un creier mare, ca si noi. Manipuleaza lumea in care traiesc, pentru a face lucrurile posibile.

Atunci cand dorm, delfinii inoata paralel cu suprafata apei, aproximativ sub 30 cm. La fiecare 30 de secunde executa o respiratie in mod reflex si deschid pleoapele. Dupa unii , somnul lor este o inhibare alternativa a fiecarei emisfere cerebrale.

Delfinii se pot scufunda pana la adancimea de 500 m.

Delfinii pot atinge in aer, intr-o saritura, 6 m.
Inotul supravegheat alaturi de delfini este folosit din ce in ce mai mult ca metoda curativa. Se cunosc, astfel, cateva cazuri in care mai multe persoane au fost vindecate de diferite boli dupa ce au inotat alaturi de delfini.

Femelele fluiera zile intregi dupa ce dau nastere puiului, astfel incat acesta sa-si poata recunoaste mama in viitor.

Desi vremea povestilor s-a terminat, mi-ar place totusi sa fim cat mai multi dintre noi "delfini". Stiu insa ca sunt printre noi destui rechini, balene, piranha, somni, calcani, pesti spada sau pisici de mare ....
Remarcabil !

3 comentarii:

  1. Oachi, postarea ta este frumoasa si scrisa cu multa sensibilitate, ca de altfel toate postarile tale.

    Si mie imi sunt dragi. Pacat ca noi nu-i intelegem pt ca ar avea mult sa ne spuna.

    In Florida, sunt programe "Swim with the dolphins", unde turistii inoata cu delfinii, pe burticile lor, pe delfini, sunt aruncati in aer de delfini, etc.
    Fetita noastra si-a dorit sa participe. Eu eram inlemnita pe mal, nefiind inotatoare si sotul meu statea gata sa sara in apa.
    Insa a fost o experienta de colaborare si prietenie intre doua fiinte, delfin si om, de neuitat.

    http://www.youtube.com/watch?v=2GR5n71CM_w
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Odille, ce mai faci ? Bine-ai revenit ! Unii din noi ne-am cam facut griji ca ai disparut asa .... neanuntat :). Sper ca te simti bine si esti plina de energii pozitive, ca alta data :) !
    Cat despre delfini... eu chiar cred cu adevarat ca sunt dragoste la prima vedere pentru cei care au ocazia sa-i simta, atinga, mangaie, joace cu ei... Sunt minunati ! Ce a zis fetita ta dupa experienta asta ? Cum i s-a parut ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Oachi, fetita mea a fost fericita. O experienta de care isi va aminti intotdeauna.
    Eu ii iubesc. Dar recunosc ca eu vorbesc si cu pomii, florile. Ii laud, imi cer scuze daca-i deranjez. Asa ca a iubi delfinii este ceva foarte natural.
    PS Inca nu sunt in mare forma, de fapt sunt, inca, intr-o forma foarte mica.

    RăspundețiȘtergere