21 septembrie 2010

"SORA" MEA

Eu zic (desi mama si tata ma contrazic ) ca am o sora. Desi nu e de sange, eu pot spune ca e de cruce, nu ? Doar nu sunt numai frati de cruce, sunt si surori ...Si nu, nu am fost botezate in aceeasi apa, nici nu ne-am insemnat in cruce mainile, nici nu am supt de la aceeasi mama si nici nu ne-am facut un legamant scris, verbal sau parafat in vreun fel, altfel decat cu sufletele noastre . Am ramas impreuna chiar  in nerostire de vorbe. Pur si simplu, viata ne-a adus impreuna , desi nu stam impreuna , ba chiar distanta dintre noi in metri e kilometrica ... Si ma simt cumva... recunoscatoare. Si parca ...usurata ? Nu , nu pot defini pe de-a-ntregul....
De fapt, e prietena mea. Singura mea prietena de si din suflet.De multi, multi ani. Si poate pe viata ? Pot indrazni sa sper ?
M-am trezit melancolica pe subiectul asta pentru ca azi mi-au iesit in fata din pura intamplare ( dar poate ca nu ? ) cateva din scrisorile tineretii noastre  cea fara de-nceput si sper ca fara de sfarsit :) . Am gasit o scrisoare de acum 16 ani ! Ah, frumoase vremuri cand inca posta adusa de-un postas biciclist ne facea fericiti cand gaseam un plic in cutie ! Fara internet, ba chiar fara calculator, ce sa mai zic mail, blog, mess, facebook ! Cred ca nici nu ne imaginam asa ceva pe vremea aia !
Am recitit cu drag, cu aburi pe ochi, cu nostalgie si c-un zambet permanent atarnat pe fata. Draga mea prietena, sper ca nu te vei supara, dar as vrea sa te citez. Iata ce imi scriai acum 16 ani :) :
"... Am mai descoperit cate ceva despre mine. Ce anume ? Ca la 16 ani eram uimitor de romantica si de visatoare.
Dar acum, la aproape 25 de ani (....) cum sunt ? Mi se pare mie, sau inca n-am invatat sa fixez anumite probleme pe coordonata realitatii ? Nu cumva sunt la fel de romantica si visatoare ca la 16 ani ?! Ma straduiesc sa pastrez secreta chestia asta ( reusesc ?), dar nu ma pot abtine sa nu rad in hohote chiar si asa de una singura ! ..................................................................
Cum te simti sa stii ca ai o prietena incurabil romantica ? Dar poate ca ai descoperit asta inaintea mea ."
Ei ? Ce zici draga mea prietena ( daca ma vei citi :) ) ????????
Iata ce zici si despre mine :
"Despre dragoste ce mai crezi ? Sau ce-ai mai aflat ? Ai mai ales intre certitudinea unei singuratati si incertitudinea unei relatii ca cea cu .....? Sau nu ti-ai pus problema sa alegi, stiu. "
:))))))))))))))
Draga sor'mea, da-mi voie sa-ti spun ca aceste randuri transced timpul si sunt valabile si azi !!!!!!! Sper insa ca nu vor transcede spre vesnicie, ci doar pana la un moment dat :) !



2 comentarii:

  1. Da, erau frumoase vremurile cu scrisori... Cumpăram seturi diferit colorate, roz, verzulii, galbene. Scriam cu stiloul, nu cu pixul, că deformează scrisul, după cum ne spunea proful de română. Acum scriem cu times new roman 12 sau cu infinitele variatii. Daca iau notite, devin hieroglife după căteva rânduri :). Frumoase vremuri. Si frumoase prieteniile astea care dăinuiesc peste ani. Prietena ta e o norocoasă ca te are, după cum aburii din ochi.

    RăspundețiȘtergere
  2. fara "cum" intre dupa si aburii :)

    RăspundețiȘtergere