26 octombrie 2010

FASCINATIA DAVID GARRETT

Sau cum ar spune bunica : "Manca-l-ar mama de frumusel " ...
Sau cand Dumnezeu le da unora din plin ( din fericire ).
David Garrett  este un foarte tanar violonist german (nascut in 1981...) , "rezultatul" unui jurist german ( un pasionat violonist de altfel ) cu o prim-balerină nord americană. David ,considerat un „Wunderkind” , primește prima vioară la vârsta de patru ani si ia lectii cu profesori celebri. Deja la vârsta de 14 ani are un contract cu firma de discuri muzicale „Deutsche Grammophon” preluând pseudonimul „Garrett” - numele de familie al mamei sale. De la 18 ani a urmat ca student cursurile lui Itzhak Perlman de la Juilliard School of Music, fiind printre cei mai buni absolventi .( semnficativ sau nu, in facultate si-a mai suplimentat veniturile pozand ca model ... are si cu ce, sa recunoastem :) .
La 17 ani, a cântat cu Orchestra Filarmonicii din München, sub bagheta lui Zubin Mehta, la Dehli şi Mumbai, cu ocazia aniversării a 50 ani de la dobândirea independenţei Indiei.
Garrett este considerat ca unul dintre cei mai buni violoniști contemporani, la concertele lui cântă pe o vioară Stradivarius din 1710, care valorează mai multe milioane de dolari ( cunoastem unele beizadele autohtone care in loc de Stradivarius au in "cutiile" lor Bugatti Veyron, Maybach sau Aston Martin ... si ele niste pretiozitati, dar de alt calibru ...deh, fiecare cu "geniul" lui ....) . Vioara si-a cumparat-o el, nu a primit-o cadou. E si asta o alta diferenta.
David este înregistrat în Guinness-book ca unul dintre cei mai rapizi violoniști din lume, care a realizat într-un timp record ( 66 secunde) să cânte la vioară 13 note muzicale pe secundă din opera „Bondarul” a lui Nikolai Andreievici Rimski-Korsakov.

2 comentarii:

  1. Oachi, ma bucur sa aud de tineri asa de talentati si mai ales sa vad ca publicul inca isi deschide sufletul catre acest gen de muzica.

    Incepusem sa cred ca tineretul si chiar si cei de peste 40 de ani nu se simt bine decit daca asculta o muzica cit mare tare si cit mai tzipata. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Odille, am avut surpriza sa constat ca sunt atat de multi tineri frumosi(nu neaparat in sens fizic) , inteligenti, armoniosi si atat de complecsi, incat mi-a dat sentimentul ca la un moment dat tara asta va renaste cumva... Nu stiu cum, sau cand, dar cred ca ei vor schimba ceva. Dar poate lucrurile astea nu se vad pentru ca ei nu fac parada de ei, de fapt nimeni nu face parada de ei, daca nu reprezinta un subiect care vinde ...
    Dar ei exista, trebuie doar pusi in lumina.

    RăspundețiȘtergere