16 noiembrie 2010

LOVE AND MARRIAGE...INCOTRO ?

La inceputuri au fost doar El si Ea.
Emanciparea ultimului mileniu i-a impins pe podiumul legalizat al casniciei si pe El si (alt) El. Sau Ea si (alta) Ea.
Mai nou, atat de nou ca ma dor ochii ( de plansul singuratatii ... ce mai conteaza a cui ?...)  : Eu si cu Eu ... sau me and myself :) .... Foarte tare !!!!
"Satula de presiunile familiei pentru a se casatori, o tanara de 30 de ani din Taiwan s-a hotarat sa se marite cu ea insasi. Astfel, Meet Chen Wei-yih s-a casatorit cu ea insasi pe data de 6 noiembrie, intr-o ceremonie speciala, care a costat-o pe tanara peste 5.500 de dolari.
Din momentul in care a optat pentru acest act neconventional, tanara se afla in centrul atentiei, atat in mass-media, cat si in randul miilor de femei aflate in situatii similare, transmite www.weirdasianews.com.
Problema in Taiwan este aceea ca tot mai multe femei se casatoresc din ce in ce mai tarziu, sau chiar deloc. Acest lucru ingrijoreaza atat guvernul, cat si generatiile mai in varsta, ceea ce ii determina pe parinti sa isi preseze fiicele sa se casatoreasca si sa faca copii.
Chen spera ca prin actul ei sa schimbe acest comportament iritant si sa ii faca pe parintii taiwanezi sa se gandeasca mai bine cand exercita asemenea presiuni.
Mai mult, Chen are de gand sa plece in luna de miere, bineinteles, cu ea insasi, in Australia."

Ma intreb , oare va putea divorta ???? Cui va reveni tutela copiilor ?????  Cand se vor certa, va zice tot : "gata, plec la mama !" ??????

De fapt, nu vreau sa rad de ea deloc ...sau de situatia ei. Nici nu o compatimesc.
Dar e ingrijorator cat de tare ne insinguram si oare spre ce ne mai indreptam ?







3 comentarii:

  1. Update ca o manusa :
    -Stii ca m-am maritat ?
    -Serios ? Cu cine ?
    -Cu un marinar. E plecat 11 luni pe an.
    -Saraca de tine, cum trebuie sa suferi ...
    -Nuuu, o luna trece atat de repede ....

    RăspundețiȘtergere
  2. @Oachi, bine ai revenit. Sper ca totul este bine. Gindurile cele mai bune!


    Oachi, este un fenomen trist, dar se intilneste in intreaga lume moderna.
    Intii a avut loc revolutia feminista, care a fost absolut necesara. In Canada/America, inca se mai faceau diferente, in unele domenii, cu vreo 10 ani in urma.
    Aceasta Revolutie a adus, insa, cele mai mari avantaje tot barbatilor. Este revoltator :) cit de in controlul situatiei sunt ei, acum.
    O amica are, insa, o teorie, bazata pe dorinta de a se razbuna pe barbati, dupa un mariaj nefericit. :)
    "Scazind numarul barbatilor in mod drastic, femeile vor lua conducerea majoritatii corporatiilor si vor detine puterea economica. Si atunci sa vezi ce se vor razbuna femeile!" :) :)
    La acesta teorie a ajuns dupa ce a luat multiple cursuri de "Cum sa gindesti pozitiv", cursuri din cite 5 parti despre "Spiritualitate, Intelegere, Iubire si Iertare". :)

    Oachi, nu cred ca ar trebui sa mai spun, ca eu nu sunt adepta teoriei ei, eu iubesc armonia intre un barbat si o femeie.
    Insa amica mea, ma amuza enorm prin aceasta trecere brusca de la o stare la alta opusa! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Odille, amica ta e o figura, intr-adevar :).
    Spune-i ca, scazand numarul barbatilor ( apropos, de unde stie ea ca numarul lor e in scadere ? ), femeile, care vor fi puternice mama-mama, se vor lupta intre ele, anihilandu-se si desfiintandu-se reciproc pentru un strop de atentie din partea minoritatii ...
    Oricum sunt sigura ca va reveni rapid la alte pareri, mai pacifiste, cand la orizont va aparea o noua iubire maaare :).Ii urez sa vina repede :) !
    Bune cursurile alea, nimic de zis ... sa fi fost profesorii de vina :) ?!?
    Armonie, numele tau e Odille !

    RăspundețiȘtergere