20 ianuarie 2011

ANOTHER KEY IN MY LIFE ?

In valtoarea marii ordini anuale, am descoperit intr-un sertar de la serviciu, nederanjat de vreun gand,scop, deget de cel putin doi ani, un inel cu niste chei, toate diferite intre ele. Dupa ce le-am analizat forma, compozitia, culoarea fara sa ajung la sensul existentei lor, m-am intrebat la ce or fi folosit, daca or fi fost folosite vreodata, de unde le-oi fi avand si ce s-o fi intamplat cu usile care au ramas nedeschise de ele- cel putin de mine :) ...

Cred ca de-a lungul vietii, asa cum purtam o sumedenie de nimicuri in gentile noastre ( care de cand crestem, ne angajam, devenim gospodine si in general avem din ce in ce mai multe obligatii, devin din ce in ce mai grele, proportional probabil cu raspunderile din viata noastra ), purtam asupra noastra sau pastram prin diverse locuri o sumedenie de chei, care in timp isi pierd intelesul existentei lor. Dilema care se naste tine de intrebarea " o mai tin, sau o arunc ?" . Eu una nu le-arunc niciodata :) !

Pe principiul "hm, hai s-o pastrez, cine stie la ce mi-o folosi vreodata..." am adunat dupa cum se vede in viata mea o sumedenie de balast : chei, pixuri, bonuri, pungi, notite, calcule, elastice, fundite, scrisori, poze vechi ( din copilaria altora, care nici macar nu stiu cine mai sunt :)  ), amintiri parazite ( alea bune nu intra aici ....) si ... inca multe altele care cu greu le arunci la gunoi.... Reminiscente de la bunica, probabil :)....

Nu mi-au mai folosit niciodata... Deci, a venit vremea sa mai facem putin loc !

6 comentarii:

  1. Draga Odille, sper sa fi gasit in sfarsit o "cheie" sa intri si tu iar :) ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Odille, uite că Oachi are cheia tuturor uşilor nedescuiate şi nu aruncă nimic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Oachi imi place asa de mult noua combinatie de nuante de albastru. Minunata!

    As vrea sa apara si numele meu in aceasi culoare de violet ca a Omuluidelamunte. Imi sunt foarte dragi violetele.

    Oachi, ma intreb daca totusi nu ai ascendent in Rac, pt ca numai racul pastreaza totul?
    Eu pastrez orice biletel, iconita, pina si conuri de brad din Parcul Herastrau (pt care am suferit cind am descoperit ca mucegaisera), dar numai pt ca ele reprezinta pt mine amintiri.
    Toate aceste mici obiecte reprezinta cheia unei amintiri. Cu ajutorul lor retraiesc momente foarte dragi mie, deci vor fi folositoare intotdeauna sufletului meu.
    Odille

    RăspundețiȘtergere
  4. Oachi,
    I did it! I did it!

    Dar nu mi-a acceptat numele. A trebuit sa postez ca ANONIM.
    Nu stiu motivul.

    Pupici
    Odille

    RăspundețiȘtergere
  5. Odille, sigur nu am ascendent in Rac :) ! Stai sa ma vezi cand incep sa arunc ! Pe principiul "daca nu mi-a trebuit 2 ani, atunci nici n-o sa mai imi trebuiasca ", factorul "vant" isi face treaba bine :) !
    Din pacate, nu stiu ce sa fac sa iti apara numele la inceput, nu sunt deloc specialista in bloguri ...Ai bifat de la inceput sa comentezi ca Nume/Adresa URL ? Daca da, atunci nu stiu mai mult ...sper sa se rezolve pe parcurs cu factorul "intamplare" :) .
    Sa ai o saptamana frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  6. Oachi, atunci ai dreptate. Racii nu arunca nici sub amenintare. :)
    Da, am bifat, cum faceam si inainte.
    Dar voi comenta sub Anonim, pina sa speram ca se va regla.

    O sapatmina frumoasa, cum iti doresti!

    Odille

    RăspundețiȘtergere