12 februarie 2012

O ALTFEL DE IARNĂ

Sunt împrejurări în viață care ne pervertesc fragilul emoțiilor , reducându-ne tresăririle emoționale la minim, cât să nu uităm că mai existăm. Diagrama sufletului ar arăta ca o diagramă a pulsului săltat puțin peste linia orizontală a infinitului. 
Și atunci se-așează iarna în sufletele noastre, ne pregătim de-o hibernare pe termen limitat, dar totuși fără să-i cunoaștem limitele. Tragem obloanele interioare, reducem pulsul emoțiilor, ne hrănim din ceea ce am reușit să adunăm în sertarele inimilor noastre.Trecem mai mult sau mai puțin indiferenți pe lângă suflete la fel de inerte, ne încurajăm că nimic și nimeni nu ne va mai prinde cu garda jos, pentru că nimic și nimeni nu merită suferința și dezamăgirea noastră. 
Și deși spunem că nu mai așteptăm pe nimeni să sape prin nămeți până la noi, în sinea noastră mai sperăm .... Probabil că speranța, în cele din urmă, deschide o ușă. Sau poate e pur și simplu nevoia de altul/alții , animale sociale fiind ? 
Ceva se întâmplă din moment ce ne trezim într-o bună zi că altcineva nou, necunoscut până mai ieri, locuiește  deja în sufletul nostru. Și ne simțim mai vii ca niciodată, semn că iarna, pe moment, a trecut.
Să facem provizii deci din proteina ”speranță” ! 
Mă duc să caut un depozit :) !

2 comentarii:

  1. Oachi, am citit a doua oara postarea ta si inteleg ca a venit primavara. :) Bucura-te de ea din plin si nu te mai gindi la iarna.
    S-ar putea sa invatam ceva si din hibernare, lucruri pe care sa nu le mai repetam, greseli pe care sa nu le mai facem. Dar sa nu uitam sa visam.

    Oachi, ti-am trimis un email.

    Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, eu sunt sceptica cu invatatul din greseli ! Mai ales din greselile inimii :) ! Putini nu mai repeta greselile a 2-a oara. Uneori trebuie sa le faci cam de cateva ori bune ca sa le inveti ;) ! Depinde de fiecare cum sta cu norocul, ca o fi avand si el vreo treaba, chiar daca si asta se zice ca si-l face omul cu mana lui...Dar mai sunt si mainile altora, nu :) ?

    RăspundețiȘtergere