27 noiembrie 2011

DAVID SAU GOLIATH ? PRIN PREAJMA PUTERII

Toţi am fost, în diferite momente din viaţă, când David, când Goliath şi poate de multe ori nu am ştiut nici de ce am pierdut, nici măcar de ce am câştigat (bine ca ne-a ieşit, ce mai conteaza :)?!?). Nu ştim nici ce ar trebui să facem în general sau doar într-un singur caz. Nici de ce alţii au mereu ”noroc” şi câştigă ;) .

Si totusi, care sunt regulile puterii, ce ar trebui sa stim, sa facem, sa urmam ?
                
Departe de a avea pretentia de a epuiza subiectul, as vrea sa punctam cateva lucruri pe care fiecare le stie si ar trebui sa le reciteasca din cand in cand.
Primul pas, elementar, e sa stim ce vrem, care ne sunt obiectivele, care ne sunt motivatiile. Nu putem porni sa cucerim ceva, daca nu stim acel ceva, cum arata, unde se situeaza.
Apoi sa avem suficienta incredere in noi, mult mai multa decat de obicei ( apropos, nu stiu cata e suficienta de obicei, dar cred ca fiecare stie in ceea ce-l priveste, stiu doar ca trebuie multa, multa...). Increderea asta trebuie sustinuta de iubirea si respectul pentru propria persoana, eu cred ca nu poti crede in tine cu adevarat fara sa te iubesti si respecti... Sau se poate ?! 2 din 3 ? Care ar fi combinatia ?
Sa fim oameni liberi si sa ne si simtim liberi, independenti. Daca suntem sclavi, sa ne eliberam.
Sa stim ca este nevoie sa invatam, sa citim mereu. Informatia inseamna putere.
Sa nu lasam altora sentimentul ca putem fi controlati, dominati,manipulati. Pentru asta trebuie sa gandim cu gandurile noastre :) . Cu initiativele noastre.
Sa observam, sa speculam chiar, sa nu scapam oportunitatile. Bate un ”vant din pupa” ? Sa-l prindem si sa-l folosim :)!
Sa stim sa analizam : pe noi in primul rand, dar si pe ceilalti, sa putem sa ne aproximam sansele de reusita si sa nu alegem cauze fara nici o sansa. Dar pentru un 1% sansa, daca decidem ca merita sa incercam, atunci sa luptam !
Nu in ultimul rand, sa riscam !
Sa ne cunoastem, sa stim ce ne poate ridica atunci cand suntem la pamant, dar daca suntem acolo, sa nu ne stie multi. Doar cei care ne pot ajuta....Pentru ca toti avem momente de ”low”, e imposibil sa fim sub toate aspectele ”on top 24 hours” ;) !Totusi, sa nu lasam emotiile negative sa ne dea viata peste cap pe termen lung...
Sa ne acordam timp, sa avem rabdare cu noi insine, cu ceilalti.
Faptul ca cineva se teme de noi nu inseamna ca suntem puternici...
Nu avem nevoie de un spatiu de manevra exterior pentru a ne manifesta puterea, putem fi propriul spatiu de manevra ...
Sa nu ne lasam impresionati de o putere mai mare ! Poate fi o falsa impresie de multe ori. Fiecare avem macar un atu de partea noastra .
Regula celor ”3 self” : self-confidence, self-control, self-discipline ! In sensul de igiena mentala si emotionala.
Cu toatea astea, NU suntem roboti :) ! Uneori clacam, dar ne diferentiaza puterea de a ne redresa cat mai rapid si cu ”daune minime” :) !
Si mai cred ca toti avem temeri. A le infrunta fara ocolisuri, ne face mai puternici, pe cand ascunderea lor sub pres ne va submina incet dar sigur baza, iar instabilitatea nu e un indice al puterii ;) .
In final, reamintesc doar ce au sustinut multi altii inaintea mea : sa fim autentici si perseverenti ! Este imposibil sa nu reusim :) !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu