28 august 2010

SPUNE-MI CE DAI, CA SA ITI SPUN CE PRIMESTI

"Era odata un barbat care sedea la marginea unei oaze la intrarea unei cetati din Orientul Mijlociu. Un tanar se apropie intr-o buna zi si il intreba:
- Nu am mai fost niciodata pe aici. Cum sunt locuitorii acestei cetati?
Batranul ii raspunse printr-o intrebare:
- Cum erau locuitorii cetatii de unde vii?
- Egoisti si rai. De aceea ma bucur ca am putut pleca de acolo!
- Asa sunt si locuitorii acestei cetati, raspunse batranul.
Putin dupa aceea, un alt tanar se apropie de omul nostru si ii puse aceeasi intrebare:
- Abia am sosit in acest tinut. Cum sunt locuitorii acestei cetati?
Omul nostru raspunse cu aceeasi intrebare:
- Cum erau locuitorii cetatii de unde vii?
- Erau buni, marinimosi, primitori, cinstiti. Aveam multi prieteni acolo si cu greu i-am parasit.
- Asa sunt si locuitorii acestei cetati, raspunse batranul.
Un negutator care isi aducea pe acolo camilele la adapat auzise aceste convorbiri si pe cand cel de-al doilea tanar se indeparta, se intoarse spre batran si ii zise cu repros:
- Cum poti sa dai doua raspunsuri cu totul diferite la una si aceeasi intrebare pe care ti-o adreseaza doua persoane?
- Fiule, fiecare poarta lumea sa in propria-i inima. Acela care nu a gasit nimic bun in trecut nu va gasi nici aici nimic bun. Dimpotriva, acela care a avut si in alt oras prieteni va gasi si aici tovarasi credinciosi si de incredere. Pentru ca, vezi tu, oamenii nu sunt altceva decat ceea ce stim noi sa gasim in ei. "




8 comentarii:

  1. Oachi, incerc sa fiu optimista si totusi de foarte multe ori, poti sa oferi ce are mai bun sufletul tau si sa primesti rau. Ar fi frumos sa fie adevarat ceea ce spune acest mesaj.
    Am vazut multi oameni buni carind o viata in spate cite un parazit si cel bun va si incerca sa-l impodobeasca cu frumoase pene de papagal, cu totul nemeritate.
    Oooff, poate am o dimineata mai putin optimista. Sper sa am si alte dimineti mai voioase. :)

    Weekend bun de tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Heeey Odille, bine-ai revenit ! Chiar vroiam sa intreb in eter ce mai faci ? Nu te-am mai auzit de mult...
    Cat despre cele de mai sus ... ce sa zic ? Si eu am dus in spate un parazit, cu toate astea nu pot sa il invinovatesc de nimic, iar daca incerc sa vad si partile bune ale relatiei noastre, sper sa nu zica lumea ca ii aplic penele de care vorbeai ... Desi nu pot nici macar in sufletul meu sa "ii crap capul" , vorba unei prietene :) , asta nu inseamna ca ii aplic merite, sau ca mai inseamna ceva pentru mine. Pur si simplu iau partea buna a evolutiei mele si inca ma incred in frumusetea oamenilor ( sunt cam ciudata, asta e ...) . Chiar daca uneori mi-e foarte greu. Cu toate astea, nu vreau ca sentimentele negative sa ma traga inapoi vreodata. Cred ca e legat cumva si de sentimentul de posesie de care vorbeam mai demult si care mie am zis ca imi cam lipseste :)....
    Nici eu nu am niste zile prea optimiste, dar le asteeept ....
    Dar tu ? Ai atatea resurse ... alege doar una si iti vei reveni :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Oachi, sincer, meriti felicitari pt ca ai avut puterea sa iesi din acea relatie, insa cred ca ar trebui sa te intrebi de ce ai intrat si ai stat in acel gen de relatie. In felul asta nu vei mai repeta experienta.

    Mie imi este foarte teama si de tipul de relatie in care unul din parteneri vrea sa controleze viata celuilalt. Mi se pare de neconceput. Este cumplit sa fii si martor la acest proces si sa nu poti sa ajuti.
    Insa si eu cred in oameni. De fapt oamenii imi sunt dragi, dar trecind prin multe deziluzii si suferinte, am ajuns sa am in jur citiva oameni pe care-i consider un mare cadou. Cind inilnesc asa un om bun ma gindesc ca probabil am facut si eu fapte bune in viata daca am meritat asa un dar. :)
    Oachi, in general sunt "under the weather' daca sunt deceptionata de oameni, sau daca nu ma simt bine. Din cauza asta am fost absenta. Voi face apel la resurse. :)

    Iti trimit gindurile cele mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Odille, o saptamana grozava iti doresc, cred ca "vremea e buna" acum :) !
    Eu sunt cam modesta cu felicitarile la adresa mea.... Fara sa intru in detalii, termenul de "parazit" depinde cum il intelege fiecare, eu l-am folosit in sensul ca s-a "hranit" cu iubirea si entuziasmul meu o gramada de timp pana m-am prins eu ca numai eu "produc" ... deh, nu intotdeauna suntem pe faza si nu intodeauna nimerim cele mai bune alegeri :) ! Unii din noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oachi, cu totul de acord cu definitia data de tine.
    Minunat este sa oferi iubire, fara sa o masori si sa primesti la fel. Asa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oachi, ce se intimpla, iti ducem lipsa postarilor si comentariilor? Totul bine?

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Odille, multumesc de grija, aproape totul e bine. Sunt doar foarte obosita, am niste zile mai aglomerate... Sunt si in prag de mutare :), sper sa termin o data!
    Dar apar acusi... Ca o boare :) !
    O seara frumoasa...

    RăspundețiȘtergere
  8. Oachi, te asteptam. Mutare cu bine si numai bine la noua locatie.

    RăspundețiȘtergere